Hemelvaartweekend 2024

Hemelvaartweekend 2019 - Vrijheid

Eind mei heeft het leukste weekend van het jaar weer plaatsgevonden: hemelvaartweekend. In dit weekend zijn wij met 60 jongeren naar Sneek geweest om met elkaar een onvergetelijk weekend te ervaren, en wat een feestje was het!

Wij hebben met elkaar stilgestaan bij het thema 'Vrijheid'. Dit onderwerp stond centraal tijdens de thema-avonden, waarbij wij in kleine groepen hebben besproken wat ons belemmert, vrij maakt en wat vrijheid betekent voor ons binnen de samenleving waarin wij leven. Over dit onderwerp hebben de aanwezige dominees (Louis Kr├╝ger en Dirk Meijvogel) ons ook onderwezen tijdens de kerkdiensten op donderdag- en zondagmorgen. Verder hebben wij met elkaar grappige opdrachten gedaan in de stad van Sneek en donderdagavond heben wij tijdens het nachtspel rondjes gerend door het bos.

De vrijdag en zaterdag stonden vooral in het teken van zeilen. Op vrijdag was windkracht 4 aanwezig, waardoor de echte fanatiekelingen de zeilen konden hijsen en het water op de rand van de zeilboot stond. Op zaterdag was het ook erg lekker weer en zijn er nog aardig wat kilometers gemaakt op het Sneekermeer. Als klapper op de vuurpijl hebben we zaterdagavond met elkaar een pub quiz gedaan. Helaas was het zondag weer tijd om naar huis te gaan en verlieten we het over zonnige Sneek

Het hemelvaartweekend voelt altijd als thuiskomen en brengt jongeren die 'iets' met de binnenvaart en het geloof hebben samen. Het is een plek waar je nieuwe mensen kunt leren kennen en waar vooral gezelligheid en het smaen zijn centraal staan. Kortom, het was een geslaagd weekend en wij zien uit naar wat hemelvfaartwekekend 2020 ons gaat brengen. Alle deelnemers: bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid! Wij hebben van julie genoten en zien jullie, maar ook andere geïnteresseerden, graag volgend jaar in Sneek.

Danielle Kingma