Hemelvaartweekend 2024

Hemelvaartweekend 2018 - Under Pressure

Van woensdag 9 tot zondag 13 mei waren 48 jongeren bij elkaar in Sneek. Rondom het thema ‘Under Pressure’ waren er activiteiten, werd er gezongen en gebeden en was er zowel op donderdag als op zondag een kerkdienst. Dit alles werd ondersteund door de twee schipperspredikanten van de PKN, ds. Dirk Meijvogel en ds. Louis Krüger.

Donderdagmiddag was er door middel van een Wie is de Mol-spel de gelegenheid voor de deelnemers van het weekend om elkaar te leren kennen. In elk groepje zat één mol – vaak ontmaskerd, maar veel vaker onontdekt gebleven.

Maar de belangrijkste activiteit was natuurlijk het zeilen. Op vrijdag en zaterdag werd er door de jongeren, verdeeld over zeven polyvalken van zeilschool ‘Top en Twel’, op het Sneekermeer gezeild. Dat de kracht van de wind wat tegenviel mocht de pret hierbij niet drukken, mede omdat de temperatuur beide dagen flink boven de 20 graden uitkwam.

Op vrijdag werd er vrij gezeild, en was er dus de mogelijkheid voor diegenen voor wie het zeilen nieuw was om de sport enigszins onder de knie te krijgen. Op zaterdag was er de jaarlijkse zeilwedstrijd, waarbij de bootjes van punt naar punt over het meer moesten zeilen en ondertussen als groepje opdrachten uit moesten voeren. Het groepje wat vervolgens als eerste hun bootje aanmeerde bij het restaurant waar de lunch gereserveerd was, werd uitgeroepen tot winnaar.

De deelnemers aan het weekend waren enthousiast. Ook de nieuwkomers, 15 in totaal, bleken het zeer naar hun zin te hebben gehad. Het meest gehoorde geluid was dan ook ‘volgend jaar weer!’. Het belooft in ieder geval veel goeds voor 2019.